Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag had ik een goed recept van een witloofquiche?

Hieronder kun je een recept terugvinden voor een witlooftaart. Dit is een variant op een quiche, omdat een quiche zeer gemakkelijk uit mekaar valt door de vochtafscheiding van het witloof zelf.

Ingrediënten :

• Een klein struikje witloof per persoon.

• Een halve snede ham.

• Per liter room/melk mengsel :

• 6 eieren

• 150 g gemalen kaas

• peper en zout, muskaat

• Brokkeldeeg ( supermarkt)

• Sneetjes Hollandse of Gruyèrekaas.

Bereidingswijze :

• Bekleed een hoge taartvorm met brokkeldeeg.

• Stoof het witloof gaar op de klassieke manier. Laten afkoelen en omwikkel de voet met een reep gekookte ham..

• Schick het witloof stervormig op de bodem van de taartvorm en overgiet met een dunne kaassaus, gemengd met 6 hele eieren per liter saus.

• Leg op elk struikje witloof een langwerpig driehoekje kaas en bak ongeveer 30 minuten op 170° C.

· Het witloof mag ook gesneden worden en zo gaar gestoofd worden. Nadien goed laten uitlekken.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :