Waar vandaan: Advies > Culinair

Een goed en eenvoudig recept voor de echte Belgische paling in het groen.

Er bestaan zoveel recepten voor paling in het groen als er koks zijn en ieder vind zijn recept het beste !

In grote lijnen komt het hier op neer:

Snijd de paling in stukjes van ongeveer zes centimeter. Zorg er voor dat alle rug en buikvinnen verwijderd zijn.

Stoof een hoeveelheid fijngesnipperde sjalotten en voeg de paling toe. Laat even doorstoven en overgiet met een hoeveelheid witte wijn en/of water, tot de paling juist onderstaat. Ook visfumet kan gebruikt worden.( Blokjes)

Voeg een laurierblaadje en/of tijm toe en laat hoogstens een tiental minuten stoven naargelang de dikte van de paling. Kruiden, gewoon met peper en zout. ( Proeven )

Als de paling bijna gaar is voegt men allerhande verse gehakte groene kruiden toe:

Peterselie, kervel, bieslook, dragon, munt... Maar er kan en mag veel meer gebruikt worden.

Soms gebruikt men zelfs alleen peterselie....

Spinazie, zuring....wordt ook gebruikt. Er bestaan zoveel versies...

Ook de hoeveelheid gebruikte kruiden hangt af van de kok...

Laat nog één minuutje meekoken en proef de saus. Misschien wat citroensap ?

Bindt de saus met aangelengd aardappelmeel of maïzena.

Voor een warme bereiding wordt soms een mengsel van eierdooier en room gebruikt.

De paling kan zowel koud als warm gegeten worden.

Lees hier nog wat meer over paling in ’t groen:

http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=77


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :