Waar vandaan: Advies > Culinair

Vlees braden op lage temperaturen, wat is het voordeel en hoe ga je te werk ?

Het vlees wordt eerst gekruid met peper en zout. Daarna gekleurd in een braadslede boven op het vuur.

Zet dit stuk vlees nu in een oven die afgesteld staat op ongeveer 80 °C. Maar nu komt het probleem. Een gewone oven regelen op 80 - 100 graden is niet eenvoudig omdat de thermostaten van gewone ovens zeer onnauwkeurige instrumenten zijn.

De ovens in restaurants werken veel nauwkeuriger en daar is zo een proces gemakkelijker te controleren. Maar ook dan nog zal men verschillende keren moeten experimenteren.

De braadtijd heeft niet zo veel belang omdat de temperatuur in de oven toch niet hoog genoeg oploopt.

Ondertussen is de oven ook bezet zodat er niets anders kan in gedaan worden! Een ventilatieoven staat dan 3 uur te ronken !!!

Een lamsbout van 2 kg laat ik in de oven voor 2,5 tot 3 uur.

Het resultaat is wel een zeer mals sappig stuk vlees, bijna geen gewichtsverlies.

Ook bekom je geen saus of jus op deze manier. Alle jus blijft in het vlees.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :