Waar vandaan: Advies > Culinair

Kan iemand mij een goed recept geven voor “lukken” ?

Het recept van Piet Huysentruyt lukt niet ze zijn veel te hard. Zijn ingrediënten waren : 500gr bloem 500gr kristalsuiker 250gr boter en 2 eieren ze hebben een goede smaak maar zijn zo goed als niet te bijten

Dit is één van de recepten. Voor elk gerecht zijn er wel een paar variaties. Als u het resultaat te hard vindt probeer dan eens het zeer oude recept uit het kookboek van de Boerinnenbond. Er zit voornamelijk minder suiker in waardoor het recept een zachter product zal opleveren.

Ingrediënten:
* 250 gram braadmargarine
* 250 gram suiker
* 350 gram bloem
* 2 eieren

Bereiding:

Smelt de braadmargarine, laat afkoelen envoeg de suiker toe.Meng alles goeddoor elkaar envoeg tenslotte de bloem en de eieren toe. Zorg voor een glad deeg.

Tip:gieteen klein borrelglaasje cognacbij dit deeg.

Laat dit deeg een nacht rusten.Vorm rolletjesvan ongeveer 25 gram en bak deze (max. 30 sec.) in een speciaal ijzer voor lukken.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :