Hoe maak ik een lekker vispannetje klaar?
Hieronder kun je een recept voor een vispannetje voor zes personen vinden.
Ingrediënten:
• 6 opgerolde tongfilets
• 6 stukjes vaste vis (bv lotte van 50 g)
• 6 stukjes zalm van 50 g
• 6 St Jacobsvruchten
• 6 gepelde scampi’s
• 500 g mosselen
• 150 g grijze garnalen
• 1 liter visfumet (blokjes of bokaaltje)
• 2 dl kreeftenbisque (uit blik)
• een mengsel van 1 dl room/alpro soya cuisine en 2 eierdooiers
• geraspte kaas
• hertoginne-aardappelen (doorgestoken aardappelen met eierdooier en boter)
Bereidingswijze :
• Pocheer (= gaar maken) alle vissoorten, behalve de garnalen in de visfumet. Pocheer ze soort per soort
• Kook de mosselen gaar op de klassieke wijze, met een scheutje witte wijn.
• Bereid met het kookvocht en het gezeefde mosselvocht een saus. Bind met een roux. Voeg de bisque toe, het mengsel van room/alpro soya cuisine en de eierdooier.
• Bespuit vuurvaste ovenschoteltjes met een boord van hertoginne-aardappelen en schik de vis er in. Overgiet met de saus en bestrooi met geraspte kaas .
• Gratineer in een hete oven of onder de grill.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :