Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een lekker vispannetje klaar?

Hieronder kun je een recept voor een vispannetje voor zes personen vinden.

Ingrediënten:

• 6 opgerolde tongfilets
• 6 stukjes vaste vis (bv lotte van 50 g)
• 6 stukjes zalm van 50 g
• 6 St Jacobsvruchten
• 6 gepelde scampi’s
• 500 g mosselen
• 150 g grijze garnalen
• 1 liter visfumet (blokjes of bokaaltje)
• 2 dl kreeftenbisque (uit blik)
• een mengsel van 1 dl room/alpro soya cuisine en 2 eierdooiers
• geraspte kaas
• hertoginne-aardappelen (doorgestoken aardappelen met eierdooier en boter)

Bereidingswijze :

• Pocheer (= gaar maken) alle vissoorten, behalve de garnalen in de visfumet. Pocheer ze soort per soort

• Kook de mosselen gaar op de klassieke wijze, met een scheutje witte wijn.

• Bereid met het kookvocht en het gezeefde mosselvocht een saus. Bind met een roux. Voeg de bisque toe, het mengsel van room/alpro soya cuisine en de eierdooier.

• Bespuit vuurvaste ovenschoteltjes met een boord van hertoginne-aardappelen en schik de vis er in. Overgiet met de saus en bestrooi met geraspte kaas .

• Gratineer in een hete oven of onder de grill.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?