Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een carré confituur ?

Koop een rechthoekige lap zeer dun uitgerold bladerdeeg. Het commerciële deeg moet uitgerold worden tot een dikte van hoogstens twee millimeter. Snij deze lap in twee zodat er twee even grote stukken ontstaan.

Leg een laag deeg op een bakplaat.

Besmeer deze met confituur naar keuze. Je neemt hiervoor best confituur zonder stukjes.

De tweede deeglap wordt nu in repen gesneden van een halve centimeter breedte en zo voorzichtig overgebracht op de eerste lap met de confituur.

Bakkers hebben daarvoor een speciaal snijtoestel met verschillende snijwieltjes naast mekaar.

Bestrijk met geklopt ei en bak af in een zeer hete oven. De baktijd hangt van vele factoren af.

Snij na afkoeling het gebak in vierkantjes.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

Ken je iemand persoonlijk die doof of slechthorend is?