Waar vandaan: Advies > Culinair

Mislukte confituur.

Ik heb deze week confituur gemaakt met als grondstoffen: 1 kg mandarijnen en 3 sinaasappels waarvan ik een beetje fijngesneden pel erbij deed. Ik liet dit alles een nachtje marineren met 1 liter water. 's Anderendaags deed ik er dan 1 kg "geleisuiker" bij en 50 gr canderel (diabeet type 2).

De confituur laten koken voor 30 min en in de potten gedaan, maar die blijft vloeibaar.

Dus 's anderendaags alles opnieuw in de kookpot, nog een half uurke laten inkoken en dan 3 gelatineblaadjes erbij gedaan.

Resultaat : de confituur blijft vloeibaar.

Wilt u zo goed zijn mij te zeggen wat ik mis doe en hoe ik de confituur eventueel nog kan redden ?

Je hebt 1 kg vruchten gebruikt en 1 liter water, samen 2 kg.

Hiervoor heb je maar 1 kg geleisuiker gebruikt, dat is de helft te weinig. De candarel heeft hier geen enkele invloed op.

Resultaat: de confituur dikt niet genoeg omdat er te weinig pectine in de confituur aanwezig is.

Hou er ook rekening mee dat dit soort confituur niet lang zal bewaren omdat er te weinig suiker in zit !

De oplossing: koop in de supermarkt een doosje PEC en herkook de confituur volgens de aanwijzigen in het pakje.

Er bestaat ook PEC voor confituur met minder suiker.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :