Waar vandaan: Advies > Culinair

Broodpudding maken

Ik heb nu zeker reeds 20 maal geprobeerd om bodding te maken en het lukt echt niet, bij de bakker vind ik hem lekker, maar thuis is hij verbrand en van binnen lopend. Ik doe er peperkoek en speculaas bij, waar ligt de fout ?

Kan u mij het juiste recept bezorgen ?

Voor broodpudding bestaat er geen ďjuistĒ recept. In de meeste recepten worden er veel te veel ingrediŽnten gebruikt zoals eieren, puddingpoeder en dergelijke. Dat is niet nodig.

Wit brood moet eerst in water of melk te week gezet worden en nadien enkele uren uitdruipen in een vergiet. Dit hangt af van het soort brood. Doe dit best de avond voordien. Druk ook op het brood om het teveel aan vocht er uit te duwen.

Meng rozijnen, speculaas en peperkoek in blokjes onder het brood. De massa verandert vanzelf in een deegachtige substantie. Voeg naar smaak wat suiker toe. De nodige hoeveelheid hangt af van het suikergehalte van de overige ingrediŽnten. In plaats van suiker kan u ook bruine kandijsiroop gebruiken. De pudding wordt daardoor mooi donker.

Giet de massa in een goed met boter of margarine ingesmeerde schotel of bakvorm en laat het 40 tot 60 minuten bakken in een oven van 160 - 180įC.

De pudding kan bedekt worden na afkoeling met een laagje chocoladeglazuur. Te verkrijgen bij Aveve.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: