Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een gemakkelijk recept om Tarte Tatin te maken aub

Om een echte Tarte Tatin te maken bestaat er slechts 1 juiste methode.

Hieronder vindt u een recept voor een licht gewijzigde versie, die iets gemakkelijker te maken is.

Tarte Tatin

Benodigdheden :

Voor het deeg:

  • 300 g bloem
  • 200 g koude boter
  • 100 g koud water (of 1 ei en 50 g water)
  • 25 g suiker

Voor de taart verder af te werken:

  • 12 appelen, liefst jonagold
  • 100 g boter
  • 150 g suiker

Bereiding :

• Bereid het deeg door alle ingrediënten met een cutter te mengen tot er zich een deeg vormt. Laat het geheel opstijven in de koelkast.

• Schil de appelen en snijd elke appel in 6 of 8 partjes.

• Neem 2 zware taartvormen of bakpannen en smelt de boter erin. Voeg de suiker erbij en laat al roerend tot blonde karamel worden.

• Schik de appelpartjes in de pannen tot de vorm volledig gevuld is. Bedek met een cirkel van het uitgerolde deeg. Het deeg mag even uit de pan steken, men kan het “teveel” dan naar binnen duwen, dit vormt later een rand.

• Bak de Tarte Tatin gedurende 20 minuten in een oven van 180°C.

• Even laten bekoelen en omkeren op een schotel. Bestrooi met bloemsuiker en glaceer indien gewenst.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :