Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag wilde ik weten hoe je 'n lekkere smeuïge omelet maakt ?

Een smeuïge omelet maken is niet eenvoudig. Het moet in de handen zitten.

Het belangrijkste is een grote zeer zuivere pan te gebruiken met afgeronde bodem.

Laat de boter of de margarine opwarmen tot ze bruist en voeg er het eimengsel aan toe. Roer onmiddellijk alles door elkaar met een vork. Hierbij nog enkele tips om een goed mengsel te verkrijgen:

  • Klop de eieren niet te fel op.
  • Voeg pas op het einde wat zout toe
  • Een scheutje room of vlokjes boter aan het eimengsel toevoegen maakt het geheel ook wat beter.

Rol daarna het halfgebakken mengsel op tot een rol. Je moet hiervoor met de pan schudden op een specifieke manier die ik niet zomaar in woorden kan beschrijven. Het is echt een techniek die je via de praktijk moet aanleren. Deze techniek zorgt ervoor dat de omelet “baveuse” wordt aan de binnenkant. Je kunt enkel grote omeletten van minimum 6 eieren smeuïg maken.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :