Waar vandaan: Advies > Culinair

Rabarberwijn

Straks begint de tijd van de rabarber, en van deze planten heb ik nogal veel staan. Nu maakte mijn vader zaliger altijd (buiten de lekkere confituur) ook cider. Weet u hoe dit moet gemaakt worden, jammer genoeg werd dit nooit opgeschreven noch door vader doch door mij (ik weet er is een vat nodig, suiker, een handdoek om te persen, rabarber aangevuld met een ander fruitsoort bv krieken.

Het maken van fruitwijn is niet zo eenvoudig en dus heel moeilijk dit hier in enkele zinnen uit te leggen.

Het principe is: Gekneusde vruchten of vruchtensap worden samen met suiker en wijngist aan het gisten gebracht. Als de gisting stopt wordt de overblijvende vloeistof gezeefd, geklaard en op flessen getrokken.

Het kan zijn dat dit product vroeger in jouw streek cider genoemd werd maar cider maken is helemaal niet zo eenvoudig meer. Cider wordt trouwens naar mijn weten alleen van appelen gemaakt. Maar zoals u al zij is er voor het maken van cider speciaal materiaal nodig zoals mandflessen of vaten, waterslot, enz….

Zijn er in je buurt geen amateurverenigingen die zich bezig houden met het maken van vruchtenwijn? Indien wel denk ik dat het beter is daar raad te vragen

Op het internet is ook zeer veel te vinden, o.a. op onderstaande links:

- http://users.skynet.be/e.devolder/fa211146a/drank/rabarberwijn.htm

- http://www.bibere.com/Recepten/Rabarberwijn_112.html

- http://www.google.be/search?q=rabarberwijn+&sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B3GGGL_nlBE310

Of tik in de Google zoekmachine: rabarberwijn of rabarberwijn maken.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :