Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een recept voor sucadebrood.

Sukadebrood

Ingrediënten:

- 500 gram bloem

- 9 gram zout

- 3 gram kaneel

- 3 eetlepels gembervocht

- 3 eetlepels melk

- 25 gram verse gist

- 75 gram boter

- 2 eieren

- 100 gram parelsuiker

- 100 gram in blokjes gesneden sukade

Bereiding:

Voeg de lauwe melk samen met het gembervocht (samen 2dl) om gist te maken.

Maak een gistdeeg met de bloem, het zout, de kaneel, de gist, de gesmolten en afgekoelde boter en de eieren. Laat het op een lauw/warme plaats ongeveer een uur rijzen.

Werk er nu de in stukjes gesneden sukade en de parelsuiker door.

Vorm het deeg tot een brood en doe het in een met boter besmeerde en met grove kristalsuiker bestrooide broodvorm. Laat het nog ongeveer een kwartiertje narijzen.

Bak het in een warme oven op 200 graden in een half uur gaar en bruin.

De bovenkant is dan geglaceerd door de gekaramelliseerde suiker.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :