Waar vandaan: Advies > Culinair

Kan je rijstpap in de oven klaarmaken ?

KAN JE RIJSTPAP IN DE OVEN KLAARMAKEN???

ALS JE HEM IN DE OVEN KLAARMAAKT ZOU DE RIJSRPAP NIET AANBRANDEN .

GRAAG EEN RECEPTJE EN WAT UITLEG HOE IK MIJN RIJSTPAP MOET BEREIDEN.

Rijstpap kan perfect in de oven klaargemaakt worden. De kans op verbranden is dan veel kleiner. Zet de oven op ongeveer 120°C. Roeren hoeft zelfs niet alhoewel af en toe eens roeren wel goed is om de rijst beter te verdelen. Gebruik een pot met deksel die bestand is tegen de warmte van de oven.
Hieronder vind je een recept terug voor een traditionele rijstpap. Vervang het koken op het vuur gewoon door koken in de oven.

Ingrediënten:

• 100 g suiker

• 1 liter volle melk

• 100 g ronde korrel rijst

• vanillesuiker of vanillestok ( één)

• 2 eierdooiers

• 1 dl (soja)room

Bereidingswijze :

Was de rijst of blancheer ze. Breng de rijst daarna aan de kook met de melk en de vanille. Laat dit gedurende ongeveer 20 minuten koken zonder deksel. (in de oven met deksel) Voeg de suiker toe en kook nog 20 minuten verder. Roer stevig zodat een pap ontstaat.

Als de rijst volledig mals en goed gebonden is, voeg de dooier en (soja)roommengsel toe.

Verdeel de rijst over schaaltjes of coupes.

Extra tip van de chef:

- Naargelang uw eigen smaak kan er aan de rijstpap een saffraan en/of een stok kaneel toegevoegd worden tijdens de bereiding.

- Het is zeer belangrijk om voor deze bereiding een pot met dikke bodem te gebruiken om aanbranden te vermijden. ( Ook geldig in de oven)

- Lees nog meer over rijstpap maken op onderstaande link: http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=103

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :