Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een recept voor mokkamousse.

Ik heb hier recept van mokkamousse, waarbij eiwit met suiker en room met suiker en koffiepoeder stijfgeklopt worden en daarna eiwit onder room spatelen. tot zover alles goed. maar na enige tijd begint er vocht onderaan de bereiding uit te komen; hoe kan ik dit vermijden, wat moet ik evt als binding gebruiken.

ik zou dit geruime tijd op voorhand klaar willen maken, maar zo blijft de consistentie niet oké

Vermoedelijk is de verhouding eiwit/room niet juist. Een goede verhouding is 4 eiwitten die opgeklopt worden met 150 à 200 g fijne suiker. De suiker traag toevoegen terwijl de machine draait. De machine eerst traag laten opkloppen, dan geleidelijk aan sneller.

Als de eiwitten tot “meringue” geklopt zijn mag de poederkoffie erbij. Desgewenst de koffie eerst oplossen in een beetje water of (koffie)likeur.

Spatel hier nu zonder te kloppen een halve liter slagroom (40% vet) door. Deze room moet niet echt volledig opgeklopt zijn. De room moet ook niet gezoet zijn. Er zit voldoende suiker in de meringue. Er kan ook een andere smaakstof gebruikt worden, bv chocolade !

In principe blijft deze mousse enkele dagen goed zonder te verwateren.

Eventueel kan je voor bovenstaande hoeveelheid 4 gram geweekte, gesmolten gelatine met de eiwitten mee opkloppen. Deze gelatine zal bij het afkoelen alle vocht binden. (Kijk op de verpakking hoeveel één blaadje gelatine weegt. Er bestaan minstens 6 verschillende formaten…!)

Een andere mogelijk bestaat er in om een droog stukje biscuit op de bodem van de vorm te leggen waarin de mousse geserveerd wordt.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: