Waar vandaan: Advies > Culinair

Frituurbeslag.

Hoe bereid ik het deeg om allerlei groentjes en scampi's te voorzien van een jasje dat in de friteuse gebakken word? Hoe maak ik dit deegpapje klaar?

Frituurbeslag

Ingrediënten:

· 100 gr bloem

· 150 ml blond bier

· 30 gr olie

· Snuifje zout (of suiker indien je een zoete smaak wenst, b.v. voor beignets)

Het deeg moet gewoon met een handklopper gemengd worden, zoals een pannenkoekenbeslag. Het deeg mag niet vloeibaar zijn, let daarom in het begin op dat je niet teveel bier toevoegt. Later meer toevoegen gaat steeds.

Tip: De deeg is goed als een dikke laag aan de spatel blijft hangen.

Laat het deeg een halfuurtje rusten.

Klop daarna het wit van twee eieren op tot het goed stevig is en meng dit met het deeg met behulp van een spatel.

Weetje: het eiwit zorgt er voor dat het deeg zijn structuur krijgt en dat het opzwelt tijdens het bakken.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :