Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik broccoli soep ?


Ingrediënten:

· 1 struikje broccoli

· 1 dikke ui

· 1 prei (zonder het donkere groen)

· 50 gram boter of sojamargarine

· 50 cl room of sojaroom

· 2 bouillonblokjes (kip of groente)

Bereidingswijze:

Snij van de struik broccoli enkele roosjes af. Die zullen later het “garnituur” vormen.

Versnijd de rest van de broccoli, de ui en de gewassen prei in stukjes. Stoof de ui en de prei aan in boter of sojamargarine. Voeg nadien ook de broccoli toe, stoof nog even verder aan en overgiet de groenten met ongeveer een liter water en de bouillonblokjes.

Breng aan de kook en laat deze soep onder deksel een twintigtal minuutjes koken.

Terwijl worden de kleine broccoliroosjes apart gegaard in een gezouten water. Als de roosjes gaar zijn, deze in een zeef gieten en onder de koude kraan spoelen, dit om de kleur vast te zetten. Het kookvocht kan bij de soep gedaan worden.

De soep mixen met een staafmixer of een groentenmolen - een passe-vite - en indien gewenst nog door een zeef gieten om alle eventuele vliesjes en draadjes er uit te halen. Voeg eventueel wat water toe om de dikte van de soep op punt te zetten.

Indien nodig de soep bijkruiden met peper en zout, de kleine broccoliroosjes nu toevoegen en opwarmen. Voeg voor het opdienen de room of sojaroom toe

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :