Waar vandaan: Advies > Culinair

Wat is panna cotta?

Wat is panna cotta? Ik heb dat in tenerife gegeten als dessert en was zeer lekker, hoe maak je dat?

Hieronder kun je een receptje voor “Panna Cotta” terugvinden:

Ingrediënten:

• 0,75 liter (soja)room

• 0,25 liter melk

• 200 gram suiker

• 1 vanillestokje

• 8 gram gelatine

• één scheutje rum of maraschino (amaretto)

Bereidingswijze :

• Verwarm de melk en room tot tegen het kookpunt.

• Haal het merg uit de vanillestok en laat in de melk trekken.

• Voeg geweekte gelatine toe.

• Voeg rum, maraschino of een andere likeur bij.

• Strijk vormpjes in met een druppeltje olie.

• Giet panna cotta uit .

• Laat één nacht afkoelen in de koelkast.

Keer om en versier met rood fruit naar keuze.

Lees hier meer over het maken van pana cotta:

http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=202

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :