Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag en vispannetje en dag op voorhand klaar maken

Ik zou graag en vispannetje en dag op voorhand klaar maken daar we met 14 personen zijn en ik al en dagje ouder ben en toch een beetje relax aan tafel wil zitten. Hoe doe ik dat?

Hieronder kun je een recept voor een vispannetje voor zes personen vinden.

Ingrediënten:

• 6 opgerolde tongfilets
• 6 stukjes vaste vis (bv lotte van 50 g)
• 6 stukjes zalm van 50 g
• 6 St Jacobsvruchten
• 6 gepelde scampi’s
• 500 g mosselen
• 150 g grijze garnalen
• 1 liter visfumet (blokjes of bokaaltje)
• 2 dl kreeftenbisque (uit blik)
• een mengsel van 1 dl room/alpro soya cuisine en 2 eierdooiers
• geraspte kaas
• hertoginne-aardappelen (doorgestoken aardappelen met eierdooier en boter)

Bereidingswijze :

• Pocheer (= gaar maken) alle vissoorten, behalve de garnalen in de visfumet. Pocheer ze soort per soort

• Kook de mosselen gaar op de klassieke wijze, met een scheutje witte wijn.

• Bereid met het kookvocht en het gezeefde mosselvocht een saus. Bind met een roux. Voeg de bisque toe en het mengsel van room/alpro soya cuisine en eierdooier.

• Bespuit vuurvaste ovenschoteltjes met een boord van hertoginne-aardappelen en schik de vis er in. Overgiet met de saus, bestrooi met geraspte kaas .

• Gratineer in een hete oven of onder de grill.

Laat de pannetje afkoelen ( maak ze de dag voordien en houd ze wel goed koel...) en warm terug op in de oven, zo krijgen ze een mooi korstje en worden ze weer warm.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :