Hoe bak ik een bananenbrood?
Op het internet zijn tientallen recepten te vinden. Bananenbrood is eigenlijk een cake en geen brood !
Dit is een eenvoudig recept van Piet Huysentruyt:
Ingrediënten voor een bananenbrood
· 500 g rijpe bananen (ongeveer 3 bananen)
· 250 g zelfrijzende bloem
· 125 g suiker
· 125 g zachte boter
· 1 eetlepel bicarbonaat ( bakpoeder)
· 1 ei
· rozijntjes
· gehakte walnoten
Bereidingswijze:
- Maak massa 1: Plet de bananen. Voeg de bicarbonaat bij de bloem en meng het bij de banaan.
- Maak massa 2: Meng de suiker met de boter. Voeg het ei toe en meng eronder
- Giet massa 2 bij massa 1 en meng alles goed
- Doe er rozijntjes en stukjes walnoot bij
- Stort in een bakvorm en bak gedurende 45 minuten à 1 uur in een oven van 180 graden.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :