Waar vandaan: Advies > Culinair

Wat is kokosmelk precies ?

Wat is kokosmelk precies ? Is het minder calorierijk dan sojaroom of light room ? Kan je het in alle gerechten ter vervanging van room/melk gebruiken ? Het lijkt me licht verteerbaar. Klopt dit ? Heeft kokosmelk ook nadelen ?

Kokosmelk wordt gemaakt door fijn geraspt kokosvlees te overgieten met kokend water. Nadien wordt dit vocht er uit geperst. De hoeveelheid calorieën, dat hangt af van verschillende factoren. Er is maar één oplossing : kijk op de verpakking bij de voedingwaarde per 100 gram en vergelijk met  het andere product.

Van beiden bestaan er diverse types light (soja) room van 10% en van 20 %.

Ondanks dat het een plantaardig vet is bevat kokosmelk zeer veel vet dat bestaat uit verzadigde vetzuren, wat dus minder gunstig is.

Dus kokosmelk vergelijken met sojaroom of light room gaat niet op.

Maar in sommige oosterse gerechten is het een onmisbaar ingrediënt.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :