Waar vandaan: Advies > Culinair

Mijn Antwerpse schoonmoeder maakte vroeger gezoden worst.

Mijn Antwerpse schoonmoeder maakte vroeger gezoden worst.
Ik heb die gezoden worst gekocht bij een beenhouwer in Antwerpen maar weet niet hoe ik die warm moet serveren . Ik weet dat die in een soep moet met brood en mosterd. Kunt u mij adviseren hoe ik de soep moet maken en kruiden en warm ik die worst gewoon op in de soep?

Voor zover ik weet, want die gezoden worst is een stukje nostalgie geworden, wordt gezoden worst koud gegeten, met mosterd. De gelei die er rond zit wordt ook meegegeten.

Warm wordt ze gegeten door de worst voorzichtig op te warmen in de eigen gelei. De gelei wordt dan uitgelepeld. Misschien is dat de soep waar jij naar refereert.

Als jij ze wil eten in een zelfgemaakt soep zou ik een zeer eenvoudige groentensoep gebruiken zoals die vroeger ook gemaakt werd. Prei, selder, ui en wortel een beetje aanstoven in reuzel, water toevoegen en gaarkoken. Eventueel met een mergpijp. Voeg peper, zout en een laurierblad in de soep om smaak te geven.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: