Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak je de beste bechamelsaus?

1. Hoe maak je de beste bechamelsaus, met bloem of met strooimaïzena ?

2. Hoe bekom je een krokante bodem bij gebruik van bladerdeeg ?

3. Wat doe je met het groen van prei ?

Dat hangt compleet van jezelf af. Bechamel maken met zelfgemaakte roux is eigenlijk maar weinig werk maar strooimaïzena werkt gemakkelijk en snel. Beter is de roux uit de gele doosjes van dezelfde firma. De strooimaïzena geeft nogal een slijmerige en vertraagde binding.

Bladerdeeg zal alleen een krokante bodem opleveren als de taartbodem eerst afgebakken wordt met een “blinde” vulling van bonen of speciale kogeltjes die daarvoor verkocht worden.

Als de vulling “rauw” in de taartbodem gaat zal de bodem altijd vochtig en slap blijven.

Dit hangt natuurlijk ook een beetje af over welke bereiding het gaat.

Het groen van prei kan gebruikt worden in groene soepen zoals erwtensoep of als accentgevend element in een bleke soep of als versierend element op Chinese gerechten. Met het groen van prei is er niets mis. Alleen de bovenste toppen zijn soms wat taai en bitter. Die mogen weggegooid worden.

Ze kunnen bij het maken van een bouillon gebruikt worden als smaakgevend element.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :