Waar vandaan: Advies > Culinair

Vroeger heb ik zelf haring opgelegd, maar ik weet niet meer hoe.

Vroeger heb ik zelf haring opgelegd. Nu 25 jaar later zou ik het nog eens graag proberen, maar ik heb geen recept meer. Bijkomende vraag wanneer kan het zelf opleggen van haring gebeuren, in welke jaargetijde of periode?

Eerst en vooral zal je gepekelde haring moeten vinden. De vishandelaar kan die meestal wel bestellen.

Laat de haring minstens enkele uren ontzilten in koud water. Maak er filets van of laat de haring heel. Leg in een grote bokaal of kom en overgiet met een mengsel van half water, half witte azijn. Voeg hier in schijven gesneden ajuin aan toe en enkele schijfjes citroen met de schil. Eventueel ook een laurierblaadje. Laat de haring ongeveer een week trekken vooraleer te eten. Deze haring bewaart een week.

Het seizoen om haring op te leggen heeft geen belang meer. Vroeger werd daar meer aandacht aan besteed.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :