Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik het best konijn met krieken klaar?

Konijn met krieken: bak eerst de stukken konijn aan op het vuur in hete vetstof.

Doe over in een stoofpot en overgiet met ofwel rode wijn en water, plus een klein beetje bouillon van kip. ( blokje)

Ook kan kriekbier gebruikt worden, ook Rodenbach (bier) geeft een zeer goede en zoete smaak. Voeg kruiding toe zoals, peper en zout, tijm en laurier.

Voeg in alle geval ook het sap van de krieken toe. Laat het konijn gaar sudderen. Afhankelijk van de leeftijd van het konijn duurt dit driekwart uur tot meer dan een uur. Af en toe eens een stukje proeven is een goede test.

Haal de stukken vlees uit de pot en hou ze even opzij.

Bind de saus met een gewenste sausbinder. Roux of een commerciële bindmiddel zoals Maïzena-expres. Warm het vlees terug op en voeg nu de krieken toe. Let op de saus zal iets verdunnen door het vocht dat nog in de krieken zit.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :