Waar vandaan: Advies > Culinair

In Frankrijk hebben wij héérlijke mosselen met look-room gegeten. Hoe kunnen wij deze bij ons thuis ook zo lekker bereiden ?

Het is moeilijk voor ons om te weten hoe een chef-kok in Frankrijk deze mosselen heeft klaargemaakt. Hou er wel rekening mee dat ze in Frankrijk andere mosselen gebruiken dan in België, nl. Bouchot mosselen van hangcultuur. Deze mosselen zijn hier moeilijk verkrijgbaar. Ze zijn veel kleiner maar hebben veel meer smaak dan de Nederlandse mosselen, ze zijn zouter en geven veel minder vocht af.

Hieronder kun je een receptje terugvinden van “Mosselen in room”:

Ingrediënten:

· 1 ui

· 2 stengels selder

· 2 eetlepels gehakte peterselie

· 200 gr room of sojaroom

· vetstof

· 1 kg mosselen per persoon

Bereidingswijze:

- Snij de ui en selder fijn

- Doe de vetstof in de pot en stoof de groenten aan

- Voeg de peterselie erbij en leg de mosselen in de pot

- Kook 2 minuten en schud op en zet het deksel op de pot.

- Kook opnieuw 2 minuten en giet er de (soja)room bij

- Nog een paar minuten laten koken zonder deksel

- Haal de mosselen eruit en kook de saus verder in naar believen

- Als je de saus dikker wil, neem dan 1/2 dl witte wijn en meng met een beetje maïszetmeel.

- Bind de saus hiermee

- Kruid met peper en zout naar eigen smaak

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :