Waar vandaan: Advies > Culinair

Welke saus kan ik best serveren met gegrilde tonijnsteaks?

Bij gegrilde tonijn kan best een sausje geserveerd worden dat niet al te vet is. De vis zelf is reeds redelijk vet.

Alle sausen met een zure toets zullen er goed bij gaan. Ook sausen met Oosterse smaak.

Sojasaus gemengd met ongeveer evenveel rijstazijn ( mirin ) en enkele druppels sesamolie is zeer lekker. Enkele pijnboompitten blijven mooi drijven op dit vloeibare sausje. Er is slechts zeer weinig van nodig.

Een lichte mosterdvinaigrette met veel gehakte groene kruiden. Olijfolie, schepje mosterd, citroensap, peper en zout en veel kruiden. Dragon, bieslook, knoflook, peterselie
Een bosje rucola als versiering.

Een gewone stevige tomatensaus zal het ook wel doen. De saus mag dan goed gekruid worden, zelfs een beetje pikant. Een gegrilde tomaat met wat knoflookpoeder en gehakte peterselie of basilicum bestrooid, er bij als garnituur...

Ook een samengestelde boter zal lekker smaken. Hofmeesterboter bijvoorbeeld. Dat is boter met citroensap, gehakte peterselie, peper en zout , dit alles goed gemengd. Laten opstijven in de koelkast en in schijfjes verdelen. Dit soort boter is ook in de handel verkrijgbaar maar deze die je zelf maakt smaakt veel beter. ( Dit is uiteraard wel zeer vet maar er moet maar weinig gebruikt worden )

Alle sauzen op mayonaisebasis smaken misschien wel lekker maar voegen veel te veel extra vetstof toe.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :