Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak je een kaastaart klaar als dessert ?

Hieronder kun je een recept terugvinden voor een gebakken “platte kaastaart”:

Ingrediënten :

• ˝ kg platte kaas

• 3 eieren

• 125 g suiker

• vanillesuiker

• 50 g rozijnen of gekonfijt fruit geweekt in rum

Ingrediënten voor het deeg :

• 150 g bloem

• 100 g boter

• 50 g water of een ei

• 25 g suiker

Bereidingswijze :

• Bereid het brokkeldeeg door alles snel te cutteren.

• Laat het deeg opstijven in de koelkast.

• Bekleed met dit deeg een hoge taartvorm en vul deze op met een valse vulling bv. bonen.

• Bak ongeveer 15 minuten voor.

• Klop de drie eiwitten tot sneeuw met een ietsje van de suiker. Meng de platte kaas, de eierdooiers , de vanille en de resterende suiker. Spatel het opgeklopte eiwit eronder.

• Bedek de taartbodem met de geweekte vruchtjes en breng daarbovenop het kaasmengsel aan.

• Bak in een zachte oven gedurende 25 tot 30 minuten.

• Controleer de gaarheid met een mespunt dat er droog moet uitkomen.

Hieronder kun je een recept terugvinden van een niet gebakken kaastaart.

Ingrediënten (voor 4 personen):

Deeg:

· 100gr petit-beurre koekjes

· 50gr boter

· 25gr bruine suiker

Vulling:

· 2 eieren

· 75gr suiker

· 2 blaadjes gelatine

· 350gr platte kaas

· 1,5 dl room of sojaroom

· Citroensap

· Braambessen

· Frambozen

· Bosbessen

· Aalbessen

Bereidingswijze:

Deeg:

Smelt de boter.

Verkruimel de petitbeurre koekjes in de blender samen met de bruine suiker. Voeg er de boter aan toe.

Bedek een springvorm met het deeg.

Vulling:

Klop de eidooiers met de suiker wit en luchtig.

Week de gelatine in koud water. Smelt de gelatine daarna in 2 eetlepels warm water.

Meng de opgeloste gelatine met het eidooiermengsel.

Spatel er voorzichtig de platte kaas onder.

Klop de eiwitten stijf en spatel die er ook voorzichtig onder.

Klop de room half op en spatel die er ook voorzichtig onder.

Giet het mengsel in de taartvorm en laat de kaastaart 2 uur opstijven in de koelkast.

Versier met rode vruchten.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :