Waar vandaan: Advies > Culinair

Kabeljauwkaakjes

Mijn man is visser. Zodoende bezit ik een hele voorraad kabeljauwkaakjes (in de diepvries). Naar 't schijnt moeten deze stukjes vis uitermate lekker zijn. Kunt u mij één of meer receptjes bezorgen om deze lekkernij klaar te maken ?

Of kabeljauwkaken uitzonderlijk lekker zouden zijn berust waarschijnlijk op een veronderstelling! Indien de kabeljauw voldoende groot was komen er inderdaad mooie kleine stukjes vlees uit de kaken maar deze zijn zeer brokkelig van structuur en ze hebben meestal een zwarte rand, wat er niet mooi uit ziet.

Je kunt ze misschien eerst voorzichtig koken in water met zout, nadien van de beenderen halen, ze op een laagje spinazie schikken en overgieten met een kaassaus. Daarna gratineren.

Ze kunnen ook, nadat ze gekookt zijn verwerkt worden in een vissoep. Gewoon toevoegen op het laatste ogenblik want ze verbrokkelen zeer gemakkelijk.

Om de kaakjes steviger te maken kunnen ze enkele weken in grof zout gezet worden. Zo krijgen ze ook wat meer stevigheid en smaak. De kaken daarvoor mengen met veel grof zout. Dan mogen ze buiten de diepvriezer blijven. Nadien zeker twee dagen ontzouten in water dat regelmatig ververst wordt.

Dan kunnen ze gebakken worden met zeer veel olijfolie, gehakte look en peterselie. Nadien even laten nagaren...

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :