Over omega 3 en 6 lees ik niets bij olijfolie, wat zijn dan de eigenschappen van olijfolie
Olijfolie bevat voornamelijk mono-onverzadigde vetzuren (oliezuur) en weinig omega 6-vetzuren en geen omega 3-vetzuren.
Indien u een olie wenst met de goede eigenschappen van de mono-onverzadigde vetzuren (vervanging van verzadigde vetzuren door mono-onverzadigde vetzuren houdt uw cholesterol op peil) dan opteert u best voor Vandemoortele Excellence Frituurolie om te frituren. Koolzaadolie bevat ook veel mono-onverzadigde vetzuren en is bovendien ook rijk aan omega 3-vetzuren. Koolzaadolie is zowel geschikt voor warm als koud gebruik.
De goede eigenschappen van omega 3 vindt u op deze
websites: www.omega3.be of www.vandemoortele.be
Gezien we door onze westerse voeding te weinig omega
3-vetzuren innemen (cfr Belgische voedselconsumptiepeiling) wordt er aangeraden
om meer oliën te gebruiken die omega 3-vetzuren bevatten.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :