Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag zou ik een gemakkelijk recept bekomen van eendenborstfilet.

Eendenborst met roze pepersaus

Ingrediënten:

• 2 eendenfilets

• 1 eetlepel roze peper

• bruine gevogeltefond (potje of blikje)

• porto

• frambozenazijn

• bindmiddel

Bereidingswijze :

•Bak de eendenborst borst rosé, de velkant eerst en dan warm houden, bv. rol in aluminiumfolie.

•Bereid de saus door de braadpan eerst te ontvetten en nadien te deglaceren met de bruine gevogeltefond, witte port, enkele druppels van het vocht van de roze peper en een ietsje frambozenazijn. Kook voldoende in of bind wat bij. Zeef de saus.

•Snijd het eendenvlees schuinweg in plakjes, verwijder eventueel eerst het vel, en overgiet met de saus.

•Dien op met nootjesaardappelen en verwarm even een verse vijg in de oven met boter en honing. Indien het vel van de filet gehaald werd kan je dit krokant bakken en gebruiken als garnituur.

Ook kan eendenborst gewoon gebakken worden als een steak en kunnen er groentjes bij geserveerd worden zoals, erwtjes, rode kool, kastanjes. Kook de braadjus lichtjes los met witte wijn en een scheutje frambozenazijn.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :