Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een appeltaart ?

Hieronder kun je een recept terugvinden voor een appeltaart:

Ingrediënten:

· 1 pakje bladerdeeg

· 2 eetl appelgelei of appelmoes

· 3 mooi gevormde stoofappelen

· 4 eetl citroensap

· 3 eetl griessuiker

· 2 eetl gesmolten boter of braadmargarine

· ˝ dessertl kaneelpoeder

Bereidingswijze:

Bekleed een taartvorm van Ř 26 cm met het bladerdeeg. Doorprik op enkele plaatsen de bodem met een vork.. Laat de appelgelei of appelmoes even opwarmen en strijk over de deegbodem. Schil de appels, doorsnijd en verwijder het klokhuis. Verdeel in dunne, gelijke schijfjes. Haal de partjes onmiddellijk door het citroensap, om verkleuring te voorkomen, en in de taartvorm schikken. Begin van de buitenste ring en werk zo naar binnen toe. Bestrooi het geheel met het mengsel van kaneel en griessuiker. Verdeel er dan gelijkmatig de boter over met een penseel. Schuif de taart in een voorverwarmde oven van 220° C en laat 35 minuten bakken. De taart is klaar als de appels zacht en goudbruin zijn.

Tip:

Indien je een krokantere bodem wil, leg dan het bladerdeeg in de taartvorm met het velletje bakpapier naar boven, doorprik en bedek met droge bonen of rijst. Laat ± 10 min bakken. Verwijder papier en gewicht. Vul nu de taartbodem.

Dit is een recept van “Jenthe’s keuken”. Seniorennet blogs.

http://blog.seniorennet.be/jenthes_keuken/archief.php?ID=223

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :