Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bak ik een appelcake?

Hieronder kun je een recept terugvinden van een “viervierdengebak met appel”

Ingrediënten:

• 200 g eieren

• 200 g suiker

• 200 g boter of braadmargarine

• 200 g zelfrijzende bloem.

• 2 appelen

Bereidingswijze :

• Klop de eieren met de suiker tot zich een wit lint vormt.

• Voeg de zeer zachte boter of Braadmargarine toe en klop verder.

• Voeg nu de bloem toe.

• Vul een ingeboterde en gebloemde taartvorm voor de helft met deeg, strijk naar buiten toe uit.

• Snijd de appel in dunne schijfjes en beleg het deeg met de schijfjes appel. Bestrooi eventueel met grove suiker.

• Bak ongeveer 30 minuten in een zachte oven afhankelijk van de hoogte van de vorm. Laat even rusten vooraleer te ontvormen. Controleer met een breinaald of deze er droog uit komt.

• Bestrooi met poedersuiker

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :