Waar vandaan: Advies > Culinair

Mijn grootmoeder maakte vroeger varkenspoten in ' zuur.

Mijn grootmoeder maakte vroeger varkenspoten in ' zuur. Dit was een bereiding waarbij, nadat de poten/oren/ ribbetjes uit de soep kwamen, azijn werd toegevoegd en waarschijnlijk nog enkele andere ingredienten. Dit werd dan in een casserole gereedgemaakt en opgediend met brood.

Waarschijnlijk werd het gekookte vlees gemengd met een zure uiensaus en daarin nog even verder gestoofd.

In het kookboek van de boerinnenbond staan 5 verschillende recepten, in tomatensaus, met rozijnen en pruimen, zelfs met truffel.

Probeer ook eens gesnipperde uien te stoven in margarine, voeg er een scheutje azijn bij en laat het vlees daar nog een half uurtje verder in stoven. Gebruik als vloeistof voor de saus een schep van de bouillon waarin het vlees gekookt werd. Bind met aangeroerde maïzena.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :