Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik sint Jacobs oesters en wat serveer ik daarbij als voorgerecht ?

Primo, Sint-jakobsschelpen worden bijna altijd als voorgerecht geserveerd en niet als hoofdschotel.

Mocht je ze toch als hoofdgerecht willen geven serveer dan daarvoor een eenvoudig gerechtje zoals een salade met geitenkaas of een hapje met garnalen en avocado in een glaasje.

Voor een feestelijke maaltijd is een stukje ganzenleverpastei ook op zijn plaats.

De schelpdiertjes zelf kunnen best zeer kort gebakken worden in een antikleefpan of op de grill. Kruid ze eerst met peper en zout en wentel ze door bloem en schud de meeste bloem er ook weer af. Ze mogen lichtjes bruin gebakken worden aan de buitenkant maar binnenin nog een beetje sappig zijn. Doe dit op het moment van op te dienen.... Warm houden gaat zeer moeilijk zonder kwaliteitsverlies.

Er kan gekookte rijst bijgeven worden of wilde rijst. Ook gekookte lintpasta doet het goed.

Als saus, gewoon gesmolten boter, een saffraansaus: gekookte room met enkele pluisjes saffraan. Een sausje met Pernod of Pastis.

Ook een paar gebakken wilde champignonnetjes gaan daar goed bij.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :