Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe komt het dat mijn champignonsoep steeds een grijze kleur krijgt ?

Hoe komt het dat mijn champignonsoep steeds een grijze kleur krijgt in plaats van beige?Ik ga tewerk als volgt:eerst stoof ik de ui in olijfolie tot deze glazig is.De champignons gaan dan bij in de pot samen met 1/2l. gevogelte-fond een kwartiertje sudderen en mixen en dan is de kleur reeds grijs!

Om een witte champignonsoep te maken moet je versgeplukte champignons gebruiken. De champignons die in de winkel liggen zijn meestal al veel te oud. Het zijn de plaatjes die onder de hoed zitten die de soep zwart of grijs maken. Champignons direct bij de kweker kopen is de ideale oplossing.

Voeg bij het serveren een grote hoeveelheid room of Alpro soya cuisine toe, dit zal de soep ook witter maken. Alpro soya Cuisine is een alternatief voor room dat ook zeer lekker is.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :