Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik broccolisoep?

Voor één struikje broccoli zoals die normaal op de markt komen:

Eén dikke ui

Eén grote prei zonder het donkere groen.

50 gram Alpro, bakken en braden

50 cl Soja room, echte room of “Boursin cuisine” met fijne kruiden.

2 bouillonblokjes, kip of groenten.

Haal eerst van de struik broccoli een hoeveelheid kleine roosjes af, die zullen later het “garnituur” vormen. Versnijd de resten in kleine stukjes.

Snijd de ui en de gewassen prei in stukjes. Stoof deze aan in de Alpro, of andere vetstof.

Voeg de broccoli toe, stoof nog even verder aan en overgiet de groenten nadien met ongeveer een liter water en de bouillonblokjes.

Breng aan de kook en laat deze soep onder deksel een twintigtal minuutjes koken.

Terwijl worden de kleine broccoliroosjes apart gaargekookt in een beetje water. Opzetten in kokend gezouten water!

Als deze roosjes gaar zijn, deze in een zeef gieten en onder de koude kraan spoelen, dit om de kleur vast te zetten. Het kookvocht kan bij de soep gedaan worden...

De soep mixen met een staafmixer of een groentenmolen - een passe-vite - en de soep desgewenst nog door een zeef gieten om alle eventuele vliesjes en draadjes er uit te halen. Voeg eventueel wat water toe om de dikte van de soep op punt te zetten.

De soep proeven en bijkruiden, indien nodig met peper en zout.

De kleine broccoliroosjes nu toevoegen en opwarmen.

De sojaroom, echte room of Boursin toevoegen juist voor het opdienen.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :