Waar vandaan: Advies > Culinair

Pesto

In meerdere gerechtjes kom ik "Pesto" tegen.

Mijn vraag is wat is dat en kun je dat kopen of maak je het zelf en hoe?

Pesto is oorspronkelijk een saus op basis van basilicum, look en olijfolie.

De verse basilicumblaadjes worden fijngemaakt in een mortier ( met een blender gaat het natuurlijk ook) samen met knoflook. Er bestaat geen standaard verhouding, iedereen maakt dit naar eigen smaak. Maar er gaat wel een groot deel aan knoflook in. Deze kruidenpasta wordt dan verdund met goede olijfolie tot een vloeibare saus. In deze vorm is het mengsel vrij lang houdbaar in de diepvriezer. In de koelkast zal het reeds na een week van smaak veranderen.

Voor het gebruik wordt er geraspte Pecorinokaas en pijnboompitten in fijngestampt of gemixt.

Dit mengseltje, deze afgewerkte “pesto”, wordt vooral gebruikt om te mengen met dikke groentensoepen of gekookte pasta. Het resultaat is verassend lekker. Met de “echte” pesto wordt de “Pesto Genovesa” bedoeld. In de Franse keuken spreekt men over “pistou”, bijvoorbeeld in “La soupe au pistou”.

Nu in de moderne keuken maakt men ook pesto’s met allerlei andere zaken zoals gedroogde tomaten, olijven, rucola en sommige fantasierijke koks maken zelfs “pesto” van allerlei grondstoffen die er niets meer mee te maken hebben.

We raden aan om zelf de pesto te bereiden en geen klaargemaakt potje te kopen in de supermarkt. Zelf pesto maken is zeer eenvoudig, dit moet je maar één keer per jaar doen. De basisbereiding stop je in de diepvriezer. Giet een grote handvol basilicumtakjes in de mixer, twee teentje knoflook en een deciliter olijfolie. Mix tot een sausachtige substantie.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: