Waar vandaan: Advies > Culinair

Baskische kip

Ik zou graag het recept dat ik vroeger eens heb klaargemaakt, maar nergens meer vind, willen klaarmaken. Daar het al lang geleden is weet ik nog ongeveer welke ingredienten er in moeten maar van de kruiden ben ik niet meer zeker. Het recept heet Baskische kip. Is een rijstgerecht. Het is met uiteraard kip, rijst, currypoeder, erwtjes en asperges. Voor de rest weet ik het niet meer. Hopelijk kunje me helpen.

Er bestaat een recept voor Baskische kip, maar dat komt niet overeen met hetgeen u schrijft.

Het authentiek recept kent ook vele varianten maar het komt er op neer dat stukken kip gebakken worden in olie. Als sausvormende elementen gaan er gepelde tomaten bij, witte wijn en in stukjes gesneden paprika’s en uien.

De kip wordt bijgekruid met “piment d’Espelette” een pikante pepersoort uit het Baskenland maar vermits dit hier niet zo gemakkelijk verkrijgbaar is neemt men daarvoor dikwijls cayennepeper of schep paprikapoeder. Op het laatst gaan er ook nog blokjes of sneetje gedroogde ham uit het Baskenland bij. Een klein half uurtje laten sudderen.

Er kan rijst bij geserveerd worden, maar dat is zeker geen verplichting.

Mocht u meer info willen, dan horen wij het graag.

Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: