Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zoek mogelijkheden tot lichte aperitiefhapjes voor maaglijders.

Ik zoek mogelijkheden tot lichte aperitiefhapjes voor maaglijders.Ik moet overmorgen aperitiefhapjes maken, liefst zonder rauwe groenten en zeker niet te vettig.

We stellen voor om eens een kijkje te nemen op het online kookboek van de Rubriek Culinair.

http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/receptendatabank_recept_zoeken.php

Zet een vinkje bij aperitief en klik op zoeken. Daar bekom je verschillende receptjes waarvan er vele bruikbaar zullen zijn.

Hieronder een lijst met producten die voor een “maagsparend dieet” mogen gebruikt worden.

Toegelaten:

Niet gekruide kaassoorten , magere, halfvette en vette kaas (bv smeerkaas, jonge plattekaas)
Niet gekruide magere en vette kaas (bv yoghurtkaas, Philadelphia)
Alle soorten yoghurt, botermelk, afgeroomde,halfvette en volle melk.
Niet gekruide schimmelkazen, goed gerijpte kazen (b.v. brie, camembert,….) Licht gegratineerde kaasgerechten

Witte en bruine suiker
Confituur zonder pitjes
Siroop, honing. speculaas, peperkoek, chocolade in kleine hoeveelheid.

Magere slasaus op basis van platte kaas of yoghurt met zachte kruiden.

Ei (zacht gekookt), roerei, zacht gebakken omelet.
Mager vlees van rund, paard of kalf, varkensfilet.
Gevogelte zonder vel,:kip, duif, kalkoen, parelhoen,..
Konijn, haas, lever, nieren, tong.


Magere vleeswaren:

Filet d’anvers, filet de sax, rosbief, kalkoengebraad, kalfsgebraad, tong, gekookte magere ham, gekookte lever, niet bereide américain.

Magere vis:
Vers of diepvries: baars, rog, kabeljauw, tong, snoek, pladijs, tarbot, lotte, schol, wijting, forel, visconserven op water.

Matig vet vlees van rund, kalf, varken of schaap: kalfsworst, magere kalfsfricassee, wild.

Matige vette vleeswaren: rauwe of gekookte hesp, filet americain (licht geprepareerd)
Matige vette vis: zalm, tonijn, makreel, licht gebakken vis, gekookte schelp- en schaaldieren: mosselen, garnalen, kreeft.

Er zijn dus veel mogelijkheden...

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :