Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik wil kreeft als hoofgerecht serveren.

Ik wil kreeft als hoofgerecht serveren.Wat kan ik daar als groenten en aardappels, pasta of rijst het beste bij maken? Heb voorgekookte kreeft,hoe warm ik die het beste op? hartelijk dank

De voorgekookte kreeften zijn zeer droog, dus die kun je best met veel vocht of saus klaarmaken. We stellen voor om een waterzooi te maken.

Ingrediënten:

- 1 braadkip

- een groentenbouquet van prei, selder, wortel en een ui.

Gebruik gelijke hoeveelheden julienne (fijne reepjes) van : prei, selderij, wortel, ui.

- een stukje boter of braadmargarine om de groenten te stoven

- bindmiddel (maïzena)

- 1 dl room of alpro soya cuisine (sojaroom)

- 2 eierdooiers

- gehakte kervel of peterselie

- peper en zout

- gekookte aardappelen

Bereidingswijze :

- Kook de kip gaar met het groentebouquet, tijm en laurier

- Stoof de groentejulienne aan en bevochtig met een deel van het kookvocht van de kip. Kook gaar, maar ook niet te gaar.

- Bereid met de resterende fond en bv roux, een licht gebonden saus ( met een soepdikte)

- Warm de halve kreeften op in deze soep. Niet laten koken, gewoon een paar minuten warm houden.

- Voeg er de groentejulienne bij en breng op smaak. Voeg het mengsel, room of alpro soya cuisine (sojaroom) en eierdooiers toe. Dus laat niet meer koken. Desgewenst kan de eierdooier weggelaten worden.

Hierbij serveren ze gewone gekookte aardappeltjes of rijst.

Een recept is “Kreeft Thermidor”

Ingrediënten

- 2 gekookte kreeften (diepvries )

- blaadjes veldsla voor versiering

- blaadjes rood witlof voor versiering

- blaadjes witlof voor versiering

- 2 lepels graanmosterd

- 250 gr champignons

- 50 gr. sjalot

- 2 dl room of Alpro soya cuisine (sojaroom)

- 100 gr gemalen Parmezaanse kaas

- 100 gr. basmati rijst

Bereidingswijze:

· Snijd de kreeft overlangs door en breek de scharen

· Haal het vlees uit de staart en de scharen.

· Maak het pantser zuiver en spoel na en dop af met keukenrol.

· Snijd het vlees in grove stukken

· Snijd het witloof in bloemgarnituur.

· Versnipper sjalot en stoof deze samen met 100 g fijngehakte champignons in braadmargarine, kruid met peper en zout. Schik de champignonbereiding in de pantsers.

· Snijd de overige champignons in kwartjes en gaar in de room of Alpro soya Cuisine (sojaroom) en werk af met de mosterd. Voeg het kreeftenvlees toe en werk de saus af met de helft van de kaas. Schik deze kreeftenragout in de pantsers en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Kook de basmatirijst. Laat de kreeften in een hete oven gratineren.

Afwerking

Schik de rijst op een bord, versieren met het witloof en de veldsla. De gegratineerde kreeft onderaan op het bord leggen. Snel serveren.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :