Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou hinde filet willen klaar maken

Ik zou hinde filet willen klaar maken - in totaal 1,7 kg voor 8 personen.

Ik dacht dit gewoon te bakken, en nadien in de oven wat te laten sudderen, laurier, peper, zout.
Aan saus dacht ik vleesjus, met wat veenbessengelei, wat rode wijn, bindmiddel, room (?)
Geserveerd met kroketjes, witloof - hoe kan ik dit carmeliseren ? champignons, appel of peer met besjes - hoe lang dient de appel te stoven zodat hij nog een beetje krokant is

Bereidingswijze:

Bak het vlees, na het kleuren, hoogstens een tiental minuten in de oven. Het vlees moet rosé blijven. De saus zoals je voorstelt zal hier zeker heerlijk bij smaken.

Halveer de appels, haal het klokhuis er uit met een lepeltje en bak een tiental minuten in een oven van 180°C. Als het vruchtvlees er uit “plopt” zijn ze goed. Tip: neem jonagold appels.

Witloof karameliseren doe je door gestoofd witloof te bakken met een greepje suiker maar let op dat verbrandt vrij snel.

Op onderstaande link, kun je meer informatie hierover terugvinden:

http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=168575

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :