Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe een lamskroontje te bereiden ?

Kruid de lamskroontjes lichtjes met peper en zout en laat ze kleuren in een braadpan. Leg ze in een ovenschaal en braad ze gedurende ongeveer negen, tot twaalf minuten (bij een temperatuur van 180°C). De exacte braadtijden kunt u bepalen door te voelen aan het vlees. Als het hard aanvoelt is het vlees te ver gebraden, als het nog zeer soepel aanvoelt betekent dat het vlees nog te “saignant” is.

Een lamskroon heeft zowel een dikke kant als een dunne kant. Het dunste gedeelte zal natuurlijk het verst doorbakken zijn. Bij het bedienen van de gasten kan daar rekening mee gehouden worden. U verkrijgt bijna vanzelf een stukje “rosé” en een stukje “saignant” of goed doorbakken naargelang de wens van de tafelgenoten..

Tip: breng een peterseliekorst aan op het vlees. Meng daarvoor een eetlepel Vitelma braadmargarine met twee eetlepels wit broodkruim en een eetlepel gehakte peterselie. Doe hier nog een koffielepeltje mosterd bij, een teentje fijn gehakte knoflook en kruid met peper en zout. Meng dit alles zeer grondig. Breng een fijne laag aan van deze “persillade” op het vlees tijdens het braden. Meng voor het opdienen een deel van deze bereiding door de saus. Bij het snijden van het vlees vallen er kruimels “persillade” van het vlees. Meng deze kruimels met de saus.

Lamskroontjes geven weinig of geen vleessappen van zichzelf af, gebruik daarom een potje lamsfond. Laat deze fond inkoken en werk af met de peterseliebereiding. Het broodkruim bindt de saus vanzelf.

Het broodkruim wordt gemaakt van enkele sneden oud wit brood. Verkruimel ze in een propere doek en haal ze nadien door een grove zeef.

Deze lamskroontjes worden meestal geserveerd met fijne groene boontjes omwikkeld met een reepje spek en besprenkel een half oventomaatje met een beetje peterseliebereiding. Zet tenslotte deze groentjes samen met het vlees een tiental minuutjes in de oven. Aardappelkroketjes of een aardappelgratin passen hier perfect bij.


Meer vragen & advies >> Archief.Vitelma :


E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark

Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.

Zoek binnen SeniorenNet:

Untitled Document

Poll

U heeft voor internet het liefste: