Suikertaart zonder appelen
Naamse suikertaart bestaat uit een zacht gistdeeg belegd met een mengsel van eieren, room en bruine suiker.
Ingrediėnten:
200 gr bloem
15 gr verse gist
50 gr boter
20 gr fijne griessuiker
3 eieren
1 ei
1 dl lauwe melk
250 gr kandijsuiker
10 cl room ( 100 g )
zout
Bereiding:
Voor het deeg:
Breek de gist in de lauwe melk.
Doe de bloem in een kom, voeg een mespuntje zout toe en maak een kuiltje.
Voeg de in de melk gebroken gist toe samen het geklopte ei en de suiker. Meng
alles goed door elkaar. Giet er beetje bij beetje de gesmolten boter bij.
Kneed het deeg en laat vervolgens 30 minuten rusten.
Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit.
Doe het deeg in een beboterde taartvorm en vul tot aan de rand. Prik met een
vork gaatjes in het deeg.
Verdeel de kandijsuiker over het deeg. Klop de eieren los met de room.
Overgiet de kandijsuiker met dit mengsel. Plaats er enkele klontjes boter op.
Bak de taart gedurende 20 ą 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :