Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een lekkere krabcoctail ?

Hieronder vind je een receptje terug van een “krabcoctail”.

Bereidingswijze:

Neem gewone kropsla, was deze en droog goed. Snijd deze in reepjes.

Leg de sla in een groot glas. Schik daarop de stukjes krab. Ongeveer 50 tot 75 gram per persoon. Kook enkele eieren. 1 ei is voor 4 personen. Snijd in vier partjes.

Snijd kleine tomaten en een citroen in kleine partjes.

Maak een cocktailsaus door dikke zelfgemaakte mayonaise te mengen met ketchup tot hij roze kleurt. Voeg een paar druppels Engelse saus, een snuifje cayennepeper en een beetje cognac toe. Laat de saus een half uurtje rusten en proef.

Juist voor het opdienen klop je een beetje slagroom op tot hij lobbig wordt. Meng deze room nu met de basissaus.

Overgiet de saus juist voor het opdienen met de cocktailsaus.

Versieren met stukjes tomaat, citroen en ei. Werk af met een takje peterselie.

Tip: Je mag ook cressonette gebruiken in plaats van de sla.

Je kan ook vers gekookte krabbenpoten toevoegen, maar die zijn wel duur.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :