Wat zijn de beste benodigheden voor een marinade van varkensgebraad ?
Indien je wenst een braadstuk te marineren, stellen we een rode wijnmarinade of zuiderse marinade voor. Hieronder kun je de receptjes terugvinden::
Rode wijnmarinade :
Ingrediënten:
Groeten: fijn gesneden wortelen, uien en selder
Kruiden: tijm, laurier, knoflook, kruidnagel, peper, jeneverbessen
Vloeistoffen: rode wijn, wijnazijn, cognac
olie, voldoende om een afsluitfilm te leggen op de marinade.
Zorg ervoor dat er een laag groenten op de bodem van de kom ligt, zodat de vloeistoffen onder het vlees kunnen. Het vlees moet volledig onderstaan, gebruik daarom een perfect passend recipiënt. Draai het vlees regelmatig.
Tip:gebruik voor deze marinade een wijn van behoorlijke kwaliteit.
Zuiderse marinade:
Ingrediënten:
4 eetlepels olijfolie
sap van ½ citroen
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
1 eetlepel gehakte verse basilicum
zwarte peper naar smaak
een mespuntje cayennepeper.
Meng alles goed samen met vlees. Draai het vlees regelmatig.
Op onderstaande link kun je nog meer informatie terugvinden over marineren:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/kooktechnieken.php#marineren
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :