Waar vandaan: Advies > Culinair

Wat zijn de beste benodigheden voor een marinade van varkensgebraad ?

Indien je wenst een braadstuk te marineren, stellen we een rode wijnmarinade of zuiderse marinade voor. Hieronder kun je de receptjes terugvinden::

Rode wijnmarinade :

Ingrediënten:

Groeten: fijn gesneden wortelen, uien en selder

Kruiden: tijm, laurier, knoflook, kruidnagel, peper, jeneverbessen

Vloeistoffen: rode wijn, wijnazijn, cognac

olie, voldoende om een afsluitfilm te leggen op de marinade.

Zorg ervoor dat er een laag groenten op de bodem van de kom ligt, zodat de vloeistoffen onder het vlees kunnen. Het vlees moet volledig onderstaan, gebruik daarom een perfect passend recipiënt. Draai het vlees regelmatig.

Tip:gebruik voor deze marinade een wijn van behoorlijke kwaliteit.

Zuiderse marinade:

Ingrediënten:

4 eetlepels olijfolie

sap van ½ citroen

1 eetlepel gehakte knoflook

1 eetlepel gehakte verse rozemarijn

1 eetlepel gehakte verse basilicum

zwarte peper naar smaak

een mespuntje cayennepeper.

Meng alles goed samen met vlees. Draai het vlees regelmatig.

Op onderstaande link kun je nog meer informatie terugvinden over marineren:

http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/kooktechnieken.php#marineren

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :