Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik het best wilde eend klaar ?

Hieronder kun je het recept van Jan Buytaert terugvinden.

Ingrediënten

· 2 grote of 4 kleine wilde eenden, schoongemaakt

· 400 g schoongemaakte zilveruitjes

· 1 dl kalfsjus

· 1 dl jonge rode port

· hoeveboter

· peper & zout

· beetje suiker

Bereidingswijze:

Kruid de eenden en bak ze rondom bruin in boter. Gaar de eenden ongeveer 20 min. na in een oven op 220°C.

Blancheer de zilveruitjes en laat ze uitlekken. Stoof ze aan in wat boter en laat zachtjes pruttelen tot ze gaar zijn.

Bestrooi met wat suiker en laat ze lichtjes karameliseren. Blus met port en jus en laat tot een derde inkoken. Breng op smaak met peper en zout en werk af met een klontje boter.

Snijd het borstvlees van de eend in dunne plakken (Het braadvet in de pan wordt niet gebruikt, dit is bitter van smaak)

Schik de plakken eend op warme borden, lepel er de saus met zilveruitjes bij en serveer bijvoorbeeld met krokant gebakken wafelaardappeltjes.

Dit recept is verschenen in Ambiance Magazine.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :