Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik heb met nieuwjaar diepgevroren kreeft, hoe bereid ik die het best ?

Ik heb met nieuwjaar diepgevroren kreeft, hoe bereid ik die het best en welke saus kan ik hierbij klaar maken

De kreeften die uit de diepvriezer komen zijn meestal vrij droog. Het receptje “Kreeft Thermidor” is een klassieker en lost het probleem van het droog kreeftenvlees op.

Ingrediënten

- 2 gekookte kreeften (diepvries )

- blaadjes veldsla voor versiering

- blaadjes rood witlof voor versiering

- blaadjes witlof voor versiering

- 2 lepels graanmosterd

- 250 gr champignons

- 50 gr. sjalot

- 2 dl room of soya cuisine

- 100 gr gemalen Parmezaanse kaas

- 100 gr. basmati rijst

Bereidingswijze:

· Snij de kreeft overlangs door en breek de scharen.

· Haal het vlees uit de staart en de scharen.

· Maak het pantser zuiver en spoel en dop af met keukenrol.

· Snij het vlees in grove stukken;

· Snij het witloof in bloemgarnituur snijden.

· Versnipper de sjalot en hak 100 g champignons fijn en stoof in braadmargarine, kruid met peper en zout. Schik de champignonbereiding in de pantsers.

· Snijd de overige champignons in kwartjes en laat in room of soya cuisine garen en werk af met mosterd. Voeg het kreeftenvlees toe en werk de saus af met de helft van de kaas. Schik deze kreeftenragout in de pantsers en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Kook de basmati rijst koken. Gratineer de kreeften in een hete oven.

Afwerking

Schik de rijst op een bord, versier met het witloof en de veldsla. Leg de gegratineerde kreeft onderaan op het bord. Serveer snel.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :