Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereid ik een feestelijk vispannetje voor 6 personen?

Vispannetje

Ingrediënten

• 6 opgerolde tongfilets

• 6 stukjes vaste vis (bv lotte van 50 g)

• 6 stukjes zalm van 50 g

• 6 St Jacobsvruchten

• 6 gepelde scampi’s

• 500 g mosselen

• 150 g grijze garnalen

• 1 liter visfumet (blokjes of bokaaltje)

• 2 dl kreeftenbisque (uit blik)

• een mengsel van 1 dl room/alpro soya cuisine en 2 eierdooiers

• geraspte kaas

• hertoginne-aardappelen

Bereidingswijze

• Pocheer (= gaar maken) alle vissoorten, behalve de garnalen in de visfumet. Pocheer ze

soort per soort

• Kook de mosselen gaar op de klassieke wijze, met een scheutje witte wijn.

• Bereid met het kookvocht en het gezeefde mosselvocht een saus. Bind met een roux. Voeg de bisque toe en het mengsel van room/alpro soya cuisine en eierdooier.

• Bespuit vuurvaste ovenschoteltjes met en boord van hertoginne-aardappelen en schik de vis er in. Overgiet met de saus, bestrooi met geraspte kaas .

• Gratineer in een hete oven of onder de grill.

Laat de pannetje afkoelen en warm terug op in de oven, zo krijgen ze een mooi korstje en worden ze weer warm.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :